Dwayne Johnson může hrát ve filmu podle Call of Duty

Roli údajně zatím nemá jistou, ale zjevně s ní už po nedávném náznaku počítá

1. 2. 2022

Americký herec Dwayne Johnson známý také jako The Rock nedávno prozradil v rozhovoru pro magazín Men’s Journal, že bude dělat další film podle videohry. Neřekl k němu moc. Nemohl prozradit, o jaký snímek se jedná, ale sliboval, že jej oznámí ještě letos a že je založený na jedné z největších a “most badass” her vůbec. Na takové, kterou hraje celé roky. Okamžitě se roztočil kolotoč spekulací a vedle zjevných možností jako Gears of War, God of War nebo Duke Nukem padala také jména jako Fortnite…

Do historie, nebo do budoucnosti?

Teď magazín Giant Freakin Robot přišel s nepotvrzenou exkluzivní zprávou, že oním filmem je adaptace Call of Duty. To by nepochybně odpovídalo “definici”, jak nejmenovanou hru přiblížil samotný The Rock. Není přitom jasné, o čem film bude, ani to, do jakého období by diváky vzal. Vzhledem k šíři série připadá v úvahu druhá světová válka, studená válka, nějaký současný konflikt i budoucnost. Anebo cokoli úplně jiného. Třeba něco na způsob Warzone. Jakkoli to zní zvláštně, z hlediska byznysu to dává smysl. Call of Duty dnes neurčuje ani tak místo a čas jako spíš to ostatní.

Zdroj magazínu Giant Freakin Robot hovoří v tom smyslu, že účast Johnsona není zatím stoprocentně jistá, i když to takhle mohlo z jeho slov působit. Ale samotné Rockovo vyjádření má nasvědčovat, že je o roli přesvědčený a chce ji. Adaptace by prý nicméně stále mohla vzniknout i bez něj.

O filmové adaptaci Call of Duty se mluví minimálně od roku 2015.

Dwayne Johnson samozřejmě není ve světě herních adaptací žádným nováčkem. Natočil už filmy Doom (2005) a Rampage (2018). Kromě toho má na kontě také snímky Jumanji: Vítejte v džungli! (2017) a Jumanji: Další level (2019), což přirozeně nejsou adaptace videoher v pravém slova smyslu, ale mají k tomuto tématu velmi blízko.

O filmové adaptaci Call of Duty se mluví minimálně od roku 2015. Při vydání Black Ops III přinesl magazín The Hollywood Reporter zprávu, že Activision Blizzard založil pobočku filmovou Activision Blizzard Studios s cílem dostat hranou adaptaci do kin do roku 2019. V roce 2018 bylo oznámeno, že film bude točit Stefano Sollima (Suburra , Sicario 2: Soldado), který do filmu pro hlavní roli zvažoval herce, jako jsou Tom Hardy nebo Chris Pine. Rovnou se začalo mluvit také o pokračování. Točit se mělo na jaře 2019 a první film měl přijít do kin v roce 2020, nebo 2021. V roce 2020 ale Sollima prohlásil, že přípravy byly pozastaveny a film v tuto chvíli není prioritou Activisionu.

Nahlásit chybu v článku

Napsat komentář

Další články
Nahoru